Hvem har brug for en fremtidsfuldmagt? - TestaViva

Artiklen kort

En fremtidsfuldmagt er relevant for alle, der er fyldt 18 år. Det er godt at have en fremtidsfuldmagt, hvis man bliver syg eller kommer ud for en ulykke, der betyder, at man ikke kan tage vare på sig selv. Fremtidsfuldmagten har en betydning for dig, mens du lever, og ikke efter du er gået bort – og du skal lave den, mens du stadig er ved dine fulde fem.

Hvem skal hjælpe dig, hvis du taber tråden?

Med de digitale muligheder for oprettelse af testamenter bliver vi danskere stadig bedre til at tage stilling til, hvad der skal ske med vores materielle goder, når vi ikke længere er her. Imidlertid må vi huske, at vi også kan gøre os selv og vores kære klar til en fremtid, hvor vi i levende live måske ikke mentalt er til stede. Her kommer fremtidsfuldmagten ind i billedet. I dette dokument vælger du nemlig en eller flere fuldmagtshavere, der skal have lov til at varetage dine interesser, hvis det en dag bliver aktuelt.

Sygdom og ulykke kan ramme alle. Du kan komme ud for et trafikuheld, få en blodprop eller blive dement. I alle tre tilfælde kan du stadig have livet i behold, men være ude af stand til at tænke eller agere til dit eget bedste. Hvad kan du gøre for at sikre, at hverken du eller din familie skal lide mere overlast end højst nødvendigt, hvis det skulle ske?

Sørg for at give dine pårørende klarhed om, hvem der skal have lov til at tage rollen som fuldmagtshaver og dermed overtager værgemålet for dig. Med TestaVivas fremtidsfuldmagt har du mulighed for at indsætte mere end én fuldmagtshaver i fremtidsfuldmagten, så du er sikker på, at der altid vil være én, der kan hjælpe dig. Du kan endvidere rangere de indsatte fuldmagtshavere, så det eksempelvis kan være din ægtefælle på første prioritet og dit barn på anden prioritet. Det minimerer din risiko for at stå uden sikkerhedsnet, samtidig med at dine pårørende er sikre på at kunne hjælpe dig.